Så håller du kärleken vid liv

Har man starka känslor är det inte svårt att hålla lågan tänd. Men det finns vissa viktiga saker som är bra i ett förhållande. Glöm inte bort att även de små sakerna håller kärleken vid liv.

1. Närhet
Bara en kram ökar oxytocin som gör att man känner samhörighet. Att röra vid varandra kan även ge en trygghet och man kan må bättre av beröring av någon man tycker om. Man känner ju sig så trygg när man ligger i någon man älskars famn.

2. Visa att du är tacksam
Påminn dig själv varför du föll för din partner och vad som fick dig att vilja ha ett förhållande med personen. Ibland kan man glömma allt det bra som fick en att falla. Visa tacksamhet och ta fram det bra med din partner.

3. Ha roligt tillsammans 
Det för många är en självklarhet. Men det är faktiskt väldigt viktigt att man kan få skratta och må bra med den man är kär i. Att få göra roliga saker ihop stärker relationen.

4. Kyssas
Kyssar är inte bara väldigt underbart och mysigt. När man byter saliv så stiger dopaminet som gör att man får en romantisk känsla. När man kysser varandra ökar även endorfinerna som får en att må bra. Att få en kyss av någon man älskar är ju verkligen så himla härligt.

5. Tillit och ärlighet
Att ha en öppen och ärlig dialog är väldigt viktigt om ett förhållande ska kunna funka. Tillit och ärlighet är en viktig del i ett förhållande. Att kunna berätta allt från hur man mår till vad man känner och vara ärlig så fort det är något.

6. Se det positiva
Vi alla tjafsar ibland och det behöver inte betyda att man har det dåligt ihop. Det bästa för att få det att funka är att lösa saker sedan se det positiva i förhållandet. Att älta saker kommer bara leda till mer tjafs vilket inte leder någon vart. Tänk på alla bra stunder och det bästa med partnern. Det va ju trots allt därför du valde personen till att bli din.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *