Hemmagjorda bananbars – Recept

Idag hade jag ingen föreläsning så passade på att prova något nytt till frukost och wow så gott det blev. Tanken var att göra banan bars men det blev mer som banankaka. Så gillar du bananer så kommer du älska dessa! Dom blev lite frasiga på ytan och krämiga i mitten och de är väldigt mättande, jag åt två stycken och blev super mätt. Nu efteråt är jag lite irriterad att jag inte skrev ner hur mycket jag hade i av alla ingredienser och hur länge jag hade dom inne i ugnen. Men men, jag vet på ett ungefär.

Ingredienser (på ett ungefär)
6 dl glutenfria havregryn
2 bananer
1 dl kokosmjölk
2 msk dadelsirap
Lite agavesirap
Kanel

1. Mixa 3dl av havregrynen till mjöl och blanda ihop det med resten av de hela havregrynen.
2. Mosa 1 banan och blanda upp den med kokosmjölken och agavesirapen.
3. Blanda banansmeten ihop med havregrynen.
4. Tillsätt dadelsirapen så borde du ha en klabbig smet.
5. Sprid ut halva smeten i en ugnssäker form.
6. Lägg på ett lager med skivad banan och sprid ut resten av smeten ovan på.
7. Pudra på ett lager kanel innan du sätter in den i ugnen på 150 grader i ca 10-15min.
Kolla till den var 5:e min tills den ser färdig ut.

Sen är det bara att skära upp och äta! Perfekt till frukost, snacks eller efterrätt!

1 thought on “Hemmagjorda bananbars – Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *