DEILIG OG SAFTIG BRØD UTEN MEL (LAVKARBOBRØD)

Idag har jeg lyst å dele oppskriften på et veldig saftig, næringsrikt, sundt og godt lavkarbo brød. Det store innholdet av frø og egg gir saftighet og metthet. Brødet lages på også null komma niks. Du vipser rett og slett de våte ingrediensen sammen før du heller oppi det tørre. Deretter gjenstår bare steking. Vips har du et deilig brød med gode og sunne råvarer. God baking!

 

Ingredienser til et brød:

8 egg

1 boks crème fraîche

6 ss rapsolje

2 ss bakepulver

1 ts salt

100 gr linfrø

100 gr sesamfrø

100 gr solsikkefrø

120 gr havrekli

evnt 4-5 ss fiberhusk (får i helsekostbutikk)

Slik gjør du:

Pisk eggene lett og bland inn crème fraîche og olje.

Ha i alt det tørre og rør godt. Deigen skal ha konsistens som grøt. Hvis du tilsetter litt fiberhusk så sveller deigen og blir tykkere. Hell røren i en smurt brødform og stek på nederste rist ved 180 gr i ca 1 time.

Passer for glutenallergikere og diabetikere.

Håper det smaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *